ЄС введе санкції проти організаторів “виборів Путіна” у Криму

ЄС введе санкції проти організаторів “виборів Путіна” у Криму

Укрінформ
Комітет постійних представників ЄС прийняв рішення про запровадження індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до проведення так званих виборів президента Росії в анексованому Криму.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Словенії Борутом Пахором прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми щойно отримали повідомлення як результат інтенсивної координації наших дій з міжнародними партнерами по ЄС, включно зі Словенією, про те, що 8 травня Комітет постійних представників Європейського Союзу прийняв рішення відповідно до рішення Регламенту Ради ЄС про обмежувальні заходи, запроваджені у зв’язку з підривом територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Цими правовими актами до списку індивідуальних санкцій додаються ті особи, які брали безпосередню участь в організації і проведенні незаконних виборів президента Російської Федерації на території Криму”, - зазначив Порошенко.

Він також подякував європейським партнерам за відповідне рішення та запевнив, що Україна цінує таку позицію ЄС, у тому числі й Словенії.

Читайте також: Путін хоче дестабілізувати Європу через втручання в українські вибори - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, рішення про розширення санкційного списку, до якого включені особи, причетні до посягання на суверенітет та територіальну цілісність України, Рада ЄС планує ухвалити без обговорення в понеділок, 14 травня.

Йдеться про п'ятьох осіб, які брали участь в організації та проведенні протиправних виборів президента РФ на території тимчасового окупованої території АР Крим.

Як відомо, нині обмежувальні заходи ЄС, які включають візові заборони та заморожування активів, застосовані проти 150 осіб та 38 установ, що відповідальні за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України.

До списку входять, зокрема, й наближені до режиму Володимира Путіна особи, включаючи високопосадовців центральних органів влади та олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-