Військових РФ, які видали Савченко зброю для теракту, встановили поіменно - Луценко

Військових РФ, які видали Савченко зброю для теракту, встановили поіменно - Луценко

Укрінформ
Слідчі Служби безпеки встановили імена і посади російських військових, які видавали зброю народному депутату Надії Савченко для здійснення теракту. 

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на тематичній платформі «Українська прокуратура в контексті національної безпеки України» у Національному університеті «Острозька академія», повідомляє Укрінформ.

"На прикладі запланованого Надією Савченко терористичного акту ми довели, що конкретні полковники Російської Федерації видавали їй зброю для терористичного акту в центрі української столиці", – сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що слідство знає "цих полковників за прізвищами, за їхніми іменами-прикриттями, за їхніми посадовими званнями".

Читайте також: Суд просять продовжити Савченко термін тримання під вартою

Як повідомлялося, депутату Надії Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Під час обрання запобіжного заходу вона оголосила голодування з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-