"Корупція в Міноборони": Полторак заявляє, що суд вже спростував висновки аудиту

Укрінформ
Міністр оборони України в черговий раз заявив про свою відставку у разі доведення корупції в діях його заступника Ігоря Павловського, причетного до закупівлі палива у компанії "Трейд Комодіті".

Про це він сказав в інтерв'ю "Обозревателю".

"Я підтверджую свої слова: якщо буде доведена корупція в діях заступника міністра оборони, я подам у відставку. Звичайно, є рівень відповідальності кожного на своєму напрямку, але я несу політичну відповідальність за тих, з ким працюю", - сказав він.

Водночас Полторак відзначив, що за весь час розслідування ні начальника департаменту закупівель Гулєвича, ні Павловського не допитали.

"Якщо винен Павловський чи будь-який інший офіцер, - треба притягувати до відповідальності і саджати в тюрму, але треба спочатку довести провину людини", - сказав він. 

Міністр зауважив, що він особисто не бачить у цій справі особливих порушень. Однак оцінку має дати суд. 

"В основу розслідування покладено акт Держаудитслужби. Проте станом на сьогодні Міністерство оборони виграло справу у суді щодо необ'єктивності цього аудиту. І я хочу наголосити, що ціна закупівель палива була найдешевшою серед усіх силових структур, у тому числі, дешевшою, ніж у правоохоронних органів... Та ціна була найнижчою", - сказав він.

Читайте також: Розтрата коштів у Міноборони: САП закінчує справу про закупівлю палива

Як повідомлялось, 11 грудня 2017 року детективи НАБУ під керівництвом САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою у причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів при закупівлі палива.

12 жовтня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав Павловському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 9 листопада Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід Павловському на особисте зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-