Майже два метри: Корчак розповіла про

Майже два метри: Корчак розповіла про "висоти" партійних звітів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало рейтинг "найвищих" паперових звітів політичних партій на прикладі 4 кварталу 2017 року.

Про це розповіла екс-очільниця НАЗК, нині член агентства Наталія Корчак під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дещо з гумором ми підійшли до підготовки такого "рейтингу висоти" паперових звітів. Всі ви знаєте, що згідно з законом "Про політичні партії" звіти партій мають подаватись на паперових носіях. Іноді представники громадських організацій нас критикують, що НАЗК не справляється з цими паперовими стосами. Повірте, ми навчились силами 17 держслужбовців справлятись з усім. Але ганебною для України є така практика, що звіти подаються на папері. І от ми спробували виміряти в сантиметрах такі стоси документів", - зазначила вона.

Так, звіт партії "Батьківщина" у висоту становить 1,92 м,  у "Самопомочі" - 1,68 м, звіт у "Блока Петра Порошенка "Солідарність" становить 1,2 м, у "Аграрної партії" — 1,1 м, у ВО "Свобода" — 72 см, у "Опозиційного блока" — 54 см, у "Народного фронту" — 50 см, в "Радикальної партії Олега Ляшка" - 30 см.

Читайте також: Фінансування партій: НАЗК розповіло, хто, від кого і скільки

"НАЗК робить все необхідне для того, щоб перейти на електронну форму звітності, але для цього потрібні не тільки зміни у чинному законодавстві, але і, відповідно, підготовка технічного завдання. Тому для того, щоб спростити подачу звітів у паперові формі Нацагентством розроблена та винесена на обговорення нова форма звітності політичних партій", - додала Корчак.

 Як повідомляв Укрінформ, раніше Центр політико-правових реформ (ЦППР) оцінив роботу НАЗК щодо прозорості політичних фінансів на "тверду четвірку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-