Фінансування партій: НАЗК розповіло, хто, від кого і скільки

Фінансування партій: НАЗК розповіло, хто, від кого і скільки

Інфографіка
Укрінформ
Партія "Батьківщина" у 2017 році отримала понад 7,2 мільйона  гривень внесків на підтримку партії від фізичних осіб. У свою чергу "Опозиційний блок" отримав найбільші внески від юридичних осіб - 5,3 мільйона гривень.

Такі дані озвучила член НАЗК Наталія Корчак під час презентації аналізу Звітів політичних партій про  майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру  за 2017 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до аналізу звітів політичних партій лідером є партія "Батьківщина", що отримала найбільше внесків саме від фізичних осіб - 7 722 073 грн. Якщо ж говорити, яка партія отримала найбільше внесків на свою користь з боку юридичних осіб, то тут лідером є "Опозиційний блок" - 5 364 859 грн", - заявила вона.

Читайте також: Деклараціями Рабіновича і Трубарова зацікавилося НАЗК

"Закон чітко визначає максимальний розмір таких внесків, тому хочу ще раз звернути увагу, що, коли йдеться про фізичних осіб, то максимальний розмір внеску від однієї фізичної особи впродовж одного року не повинен перевищувати 1 128 0000 грн - і це досить вагома сума коштів, яку може отримати партія від одної фізичної особи. Якщо йдеться про юридичні особи, то розмір такого внеску не може перевищувати 2 560 000 грн", - зауважила Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-