Україна vs Росія: ЄСПЛ

Україна vs Росія: ЄСПЛ "підняв" рівень справ до Великої палати

Укрінформ
Палата Європейського суду з прав людини ухвалила рішення про передачу чотирьох міждержавних заяв України проти Росії щодо порушень прав людини в анексованому Криму та на сході України до Великої палати Європейського суду.

Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина, повідомляє прес-служба відомства.

"Палата Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) прийняла рішення про передачу чотирьох міждержавних заяв України проти Росії щодо порушень прав людини в анексованому Криму та на сході України до Великої палати суду", - зазначив Ліщина.

За його словами, "це свідчить про надзвичайну важливість справ, які були подані нашою державою в особі міністерства юстиції проти агресора, який регулярно порушує права наших громадян на непідконтрольній українській владі території".

Зазначається, що Велика палата Європейського суду складається з 17 суддів, які виносять остаточне рішення, тоді як звичайні справи розглядають 7 суддів.

Палата ЄСПЛ може передати справи на користь Великої палати суду, якщо справа стосується дійсно серйозних порушень норм Європейської конвенції з прав людини чи протоколів до неї.

Читайте також: Суд у Гаазі: РФ має компенсувати збитки українським компаніям в Криму за час анексії

Як повідомлялося, Міністерством юстиції від імені України подано низку позовів проти Російської Федерації, яка анексувала Крим та окупувала окремі регіони Донецької та Луганської областей.

У рамках справ до Європейського суду подано тисячі сторінок доказів, відео- та фотофактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-