ВРП пропонуватиме Президенту призначити Мацедонську до Касаційного адмінсуду в складі ВС

ВРП пропонуватиме Президенту призначити Мацедонську до Касаційного адмінсуду в складі ВС

Укрінформ
Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення Вікторії Мацедонської на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду. 

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

"Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення Мацедонської Вікторії Едуардівни на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду", - ідеться в повідомленні.

У ВРП зазначили, що за результатами кваліфікаційного оцінювання Мацедонська підтвердила здатність здійснювати правосуддя у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного суду.

"Порушень визначеного законом порядку надання Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рекомендації для призначення Мацедонської В.Е. не виявлено та не встановлено обгрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв'язку з призначенням її на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду", - зазначив доповідач, член ВРП Ігор Артеменко.

Читайте також: ВРП дала добро на відставку двох суддів

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя протягом 14-25 вересня 2017 року розглянула 120 матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду.

29 вересня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення 111 кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду.

Водночас ВРП відклала розгляд матеріалів щодо семи кандидатів на посади суддів Верховного суду, зокрема і Мацедонської. Причинами відкладення стали нерозглянуті дисциплінарні провадження стосовно діючих суддів; наявність дисциплінарних скарг, які потребують перевірки до вирішення питання про призначення кандидатів на посади; надходження звернень щодо кандидата, які потребували додаткового вивчення.

Із 15 грудня 2017 року Верховний суд розпочав діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-