Путін хоче відвоювати Україну та повернути СРСР – Порошенко

Путін хоче відвоювати Україну та повернути СРСР – Порошенко

Укрінформ
У різні періоди кількість російських регулярних військ на Донбасі коливалася від 10 до 2,5 тисяч солдат, до того ж ще є 50 тисяч росіян, які були мобілізовані в РФ і направлені на Схід України.

Про це розповів Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу CBS News, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Ми маємо підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість була від 10 тис. до 2,5 тис. — регулярних російських військ на окупованій території", - відповів він на запитання, скільки зараз російських солдат перебувають на Сході України.

Крім того, Порошенко наголосив, що на Донбасі перебувають 50 тис. військ так званих "російських волонтерів", які, за його словами, були набрані через російську мобілізаційну систему і направлені туди.

"Однак, вони вдають, що вони не солдати регулярної армії. Але вони — росіяни, вони — за національністю росіяни, вони — російські солдати. Вони використовують російську зброю та амуніцію. І це — росіяни", - підкреслив Президент.

Глава держави також зауважив, що за даними української сторони до 50% тих, хто зараз воює на Донбасі, є громадянами Росії.

Читайте також: Президентські вибори в Україні: у Путіна готують "виборчі схеми" для ОРДЛО

Водночас Порошенко наголосив, що російський президент Володимир Путін прагне "відвоювати Україну".

"Так, відвоювати. І повернути СРСР або Російську імперію. Як вам зручніше", - зазначив він.

Президент додав, що нинішня агресія Росії звучить як "нова холодна війна", але підкреслив, що Україна зараз є "лінією фронту холодної війни" й ми маємо "гарячу війну зараз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-