РФ знову проігнорувала пропозицію Києва щодо звільнення політв'язнів - Оліфер

РФ знову проігнорувала пропозицію Києва щодо звільнення політв'язнів - Оліфер

Укрінформ
Українська сторона готова звільнити 23 громадян РФ, які перебувають в установах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, у відповідь на звільнення українських політв'язнів.

Про це повідомила у Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України у ТКГ екс-президента України Леоніда Кучми.

"Українська сторона ще раз підтвердила готовність звільнити 23 громадян РФ, які перебувають в установах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, у відповідь на звільнення українських політв'язнів, яких загратовано в РФ. Ми досі не отримали відповіді представників РФ щодо цієї ініціативи. Також українська сторона висунула чергову ініціативу для звільнення заручників з ОРДЛО", - зазначила вона. 

Читайте також: Тука не вірить, що ОРДО пустить спостерігачів на затоплену "ядерну шахту"

Оліфер наголосила, що на всіх етапах звільнення людей міжнародні гуманітарні організації мають здійснювати прискіпливий моніторинг того, що відбувається, зокрема, мати безперешкодний доступ до незаконно утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-