Україна завжди відчуває надійне плече Литви і Польщі - Парубій

Україна завжди відчуває надійне плече Литви і Польщі - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує на тому, що Польща і Литва залишаються найбільшими і надійними партнерами України.

Про це він сказав  під час свого виступу на урочистому засіданні Сейму Литовської Республіки у Вільнюсі з нагоди відзначення річниці Конституції, повідомляє прес-служба Ради.

«Я переконаний, що у своїй боротьбі, яку веде Україна, ми отримаємо перемогу. Імперія не може бути сильнішою від прагнення народів до свободи і гідності. Впевнений, що у цій боротьбі будемо поряд завжди відчувати надійне плече Литви і Польщі. Непереможні ми тоді, коли разом. І успішні тоді, коли разом. І вільні тоді, коли разом», - підкреслив Голова Верховної Ради України.

За його словами, Литва і Польща залишаються найбільшими і надійними союзниками, «оскільки розуміють, що українські воїни захищають не лише Україну, а весь європейський простір». 

«Якщо не втримається Україна, наступний удар буде нанесений по будь-якій іншій країні... Коли ми разом, між нами немає непорозумінь, ми забезпечуємо безпеку не лише регіонального простору - ми забезпечуємо безпеку і усього європейського континенту», - підкреслив голова ВРУ.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Андрій Парубій 2-4 травня перебуває з офіційним візитом у Литві для участі в урочистих заходах з нагоди відзначення 227-ї річниці підписання Конституції 3 травня 1791 року.

Читайте також: Розпочався візит Парубія до Литви

Конституція 3 травня 1791 року (Ustawa Rzadova) була ухвалена Сеймом як спроба реформувати державу в умовах загострення внутрішньо- та зовнішньополітичної кризи Речі Посполитої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-