Чалий прокоментував, який меседж несуть Javelin для України

Чалий прокоментував, який меседж несуть Javelin для України

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий пояснив, що надання американських протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" Україні є чітким "стримуючим" меседжем для агресора, а також вагомим внеском для поновлення миру.

Про це він написав на офіційній сторінці Facebook, коментуючи повідомлення Президента України про отримання американських ПТРК.

"Доручення Президента і народу України виконане. Протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" посилять бойову спроможність Збройних сил України, які протидіють російській агресії, дозволять зберегти життя українських воїнів", - зауважив український дипломат.

Він також підкреслив, що головне в цих поставках – "чіткий сигнал від стратегічного партнера України – США, який стане ще одним стримуючим фактором на шляху подальшої агресії та ескалації конфлікту на сході нашої країни та вагомим внеском у відновлення миру".

Читайте також: Полторак повідомив, коли ЗСУ почнуть працювати з ракетними комплексами Javelin

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Державний департамент США підтвердив доставку протиракетних комплексів "Джавелін" (Javelin) в Україну. Пізніше президент Петро Порошенко, зі свого боку, подякував президенту США за це рішення, а також привітав "жвавий інтерес" до зміцнення обороноздатності України як всередині держави, так і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-