Сійярто заперечив «замовлення» Кремля у конфлікті Угорщини з Україною

Сійярто заперечив «замовлення» Кремля у конфлікті Угорщини з Україною

Укрінформ
Голова угорського МЗС Петер Сійярто заперечив, що Угорщина могла би проводити свою політику щодо України «на замовлення росіян».

«Ми з обуренням найрішучіше відкидаємо кампанію брехні, котру запустили українські політики, згідно з якою на політику Угорщини стосовно України може бути якийсь російський вплив», – заявив у Брюсселі міністр Сійярто, передає Радіо Свобода.

Він додав, що угорський уряд у своїх діях керується наміром домогтися того, щоб Київ якнайшвидше відмовився від законів, які «дискримінують права 150 тисяч закарпатських угорців».

Читайте також: Угорщина знову заблокувала Комісію Україна-НАТО на рівні міністрів

Сійярто зауважив, що Угорщина очікує більшого вияву солідарності з боку НАТО. Він вважає, що альянс практично «робить українцям поблажку» через їхню геополітичну позицію.

Міністр наголосив, що проведення самітів Україна-НАТО залежить не від угорців, а «виключно від українців».

Через те, що Угорщина вже втретє заблокувала організацію такої зустрічі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 26 квітня назвав важливим, щоб Угорщина та Україна якнайшвидше дійшли згоди у суперечливих питаннях. Він додав, що на рівні послів можна провести консультації між Альянсом та Україною, проте всередині НАТО існує велика підтримка і щодо проведення самітів на рівні міністрів закордонних справ, зазначив Столтенберґ.

Відносини між Україною та Угорщиною загострилися у зв’язку з новим українським законом про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року. Офіційний Будапешт побачив порушення прав угорської меншини у нормі закону щодо обов’язкового отримання освіти державною мовою. Через це Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-