Уряд запропонує Раді стратегію екологічної політики

Уряд запропонує Раді стратегію екологічної політики

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на засіданні у середу має підтримати проект закону про основні засади (стратегію) державної екологічної політики на період до 2030 року, аби потім внести його на розгляд Верховної Ради.

Як зазначається у порядку денному засідання, оприлюдненому на Урядовому порталі, доповідатиме з цього питання міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко представить законопроект про зміни до деяких законів щодо приведення їх у відповідність з Конвенцією про права осіб з інвалідністю та Факультативним протоколом до неї, а міністр соціальної політики Андрій Рева - проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання жорстокому поводженню з дітьми, виникненню безпосередньої загрози їх життю або здоров'ю та подолання цих явищ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонує розглянути зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, а голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул - законопроект про Антикорупційну стратегію на 2018-2020 роки.

Після схвалення Кабміном ці законопроекти будуть одразу винесені на розгляд Верховної Ради України.

Крім того, на засіданні міністри планують погодити питання присудження щорічної премії Президента України "Українська книжка року", призначити державні стипендії видатним діячам науки, а також довічні державні стипендії.

У порядку денному є ухвалення Концепції морально-психологічного забезпечення підготовки і застосування сил оборони, внесення змін до методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, зміни до тимчасового порядку відшкодування витрат, пов'язаних з участю національних збірних команд, окремих членів таких команд, інших осіб у спортивних змаганнях, навчально-тренувальних зборах, інших спортивних заходах, які проводяться в Україні та за кордоном.

Читайте також: Кабмін підписав зі Стенфордом меморандум про співпрацю

Не виключено, що саме сьогодні КМУ утворить координаційну раду з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, а також внесене певні зміни до положення про Пенсійний фонд України.

Крім того, урядовці розглянуть низку інших актуальних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-