Геращенко назвала завдання Міністерства у справах ветеранів

Геращенко назвала завдання Міністерства у справах ветеранів

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів повинно сформувати й реалізовувати державну політику реабілітації та повернення до мирного життя ветеранів та учасників бойових дій.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час зустрічі із заступником директора Ініціативи з підтримки трансатлантичного лідерства Німецького Фонду Маршала Філіпа Медіч, головою громадської організації «NextOp» Джон Бьорстлер, головою Робочої групи НАТО з питань адаптації до мирного життя Карлом Кастро та головою громадської організації «Юридична сотня» Лесею Василенко, повідомляє прес-служба парламенту.

«Міністерство у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції повинно сформувати і реалізовувати державну політику реабілітації, соціального захисту та повернення до мирного життя ветеранів та учасників бойових дій», - зазначила Геращенко.

У ході зустрічі було обговорено створення єдиного державного органу - Міністерства у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції, який буде нести відповідальність за всю роботу по соціальному захисту ветеранів війни та учасників АТО.

Зазначається, що зустріч було проведено напередодні міжнародної конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя», яка вперше проходитиме в Україні 24-25 квітня за підтримки Фонду Маршалла. На цьому заході спікерами будуть провідні фахівці у сфері інтеграції учасників бойових дій до мирного життя зі Сполучених Штатів Америки, Канади та інших країн.

Читайте також: НАЗК погодило антикорупційні програми від ГПУ та Нацгвардії

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого Верховна Рада ухвалила в цілому проект постанови № 7505, за яким звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-