Україна може розраховувати на підтримку Кіпру – Чолій

Україна може розраховувати на підтримку Кіпру – Чолій

Укрінформ
Кіпр продовжить політику підтримки України на її євроінтеграційному шляху та допоможе захистити територіальну цілісність.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів президент Світового конгресу українців Євген Чолій після завершення візиту до Кіпру.

«Зустрічі з державними високопосадовцями були конструктивними, тож я розраховую на підтримку з боку Кіпру захисту територіальної цілісності України та її євроінтеграційних процесів», - сказав Чолій.

У прес-службі Світового конгресу українців додали, що під час перебування на Кіпрі Євген Чолій «наголосив на глобальній загрозі з боку Російської Федерації та привернув увагу до її недавніх хімічних атак, а також до масової дезінформації та до ряду дестабілізаційних процесів, у тому числі й до широкомасштабного поширення вірусу NotPetya і втручання у виборчі процеси США і Франції». «Аби зупинити російську гібридну агресію, президент СКУ закликав Кіпр підтримувати продовження і посилення санкцій ЄC проти Російської Федерації», - зауважили у СКУ.

Очільник української діаспори також поінформував своїх співрозмовників про хід реформ в Україні, у тому числі в галузі боротьби з корупцією. «У цьому контексті президент СКУ закликав до посилення українсько-кіпрських торговельних відносин», - запевнили у прес-службі.

Читайте також: Чолій закликав Грецію визнати Голодомор геноцидом

Окрім цього, Євген Чолій закликав Кіпр визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Євген Чолій наразі перебуває у закордонному турне, в рамках якого вже відвідав Грецію та Кіпр і ще здійснить подорож до Туреччини й Азербайджану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-