Чолій закликав Грецію визнати Голодомор геноцидом

Чолій закликав Грецію визнати Голодомор геноцидом

Укрінформ
Під час перебування у Греції президент Світового конгресу українців Євген Чолій закликав офіційні Афіни визнати Голодомор актом геноциду.

Про це за підсумками візиту кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Світового конгресу українців. 

«Євген Чолій разом з головою Асоціації української діаспори в Греції Галиною Маслюк передав дипломатичному представнику глави парламенту Греції Атанасіосу Теохаропулосу звернення від українських організацій у Греції із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу», - заявили у прес-службі. 

В українській організації додали, що під час зустрічей керівника СКУ із грецькими високопосадовцями, він привернув увагу до «гібридної агресії Російської Федерації, яка окупувала Крим, продовжує вести збройні дії на сході України та грубо порушує права людини українців». 

«Євген Чолій наголосив на серйозній загрозі, яку РФ створює для світового співтовариства, про що  свідчать потужні російські кібератаки, зокрема поширення вірусу NotPetya в Європі, Азії та Америці; втручання у виборчі процеси, у тому числі у США й Франції; фінансування політиків; дестабілізаційні процеси в сусідніх країнах; акти тероризму; масова дезінформація та нещодавні дуже небезпечні хімічні атаки», - зауважили у прес-службі. 

Читайте також: Кремль погрожував Ізраїлю через плани визнати Голодомор - Логвинський

У зв’язку з цим Чолій закликав Грецію, яка є членом ЄС і НАТО, підтримувати продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації, а також євроінтеграційні і євроатлантичні процеси в Україні. «У ході зустрічей президент СКУ інформував також про значні досягнення в реформуванні та модернізації України», підсумували в СКУ. 

Окрім цього, Чолій зустівся із представниками підприємницьких кіл Греції, обговорив шляхи активізації економічних відносин між Україною та Грецією і закликав збільшити інвестиції до Україні. 

Як повідомляв Укрінформ,  Чолій наразі перебуває у закордонному турне, в рамках якого відвідає Грецію, Кіпр, Туреччину та Азербайджан. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-