Кремль погрожував Ізраїлю через плани визнати Голодомор - Логвинський

Кремль погрожував Ізраїлю через плани визнати Голодомор - Логвинський

Ексклюзив
Укрінформ
Після внесення до парламенту Ізраїлю законопроекту про визнання Голодомору 1932-33 років актом геноциду з боку Росії було застосовано безпрецедентний тиск на Ізраїль, але це не подіяло, й документ перебуває на розгляді в парламенті.

Про це Укрінформу розповів народний депутат, заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ Георгій Логвинський. 

«Після відвідання України делегацією Ізраїлю у Кнесеті було подано законопроект про визнання Голодомору геноцидом. При цьому росіяни застосували безпрецедентний тиск, навіть погрожуючи зміною військової доктрини щодо Ізраїлю, але це не подіяло», - розповів Логвинський. 

Розгляд законопроекту, за його словами, «відбудеться не швидко, бо треба дочекатися часу, коли у нас буде потрібна кількість голосів».

Також він вважає доцільним проводити роз’яснювальну роботу.

«Треба над цим працювати - проводити роз'яснювальну роботу, що таке Голодомор. Голокост був найвищим рівнем найжорстокішого знищення людей за національною приналежністю, тому в Ізраїлі розуміють проблеми народів, які пережили такі трагедії, як ми Голодомор», - сказав він.

Читайте також: Гройсман обіцяє без затримки другу чергу Музею Голодомору

Політик наголосив, що наразі Україна має за завдання «не дозволити виникнення певних непорозумінь, які можуть підірвати відносини України з іншими впливовими гравцями на міжнародній арені», зокрема з Ізраїлем та США.

Як повідомлялося, на початку лютого депутат ізраїльського Кнесету Акрам Хасон вніс на розгляд парламенту законопроект, де Голодомор 1932-33 років названо актом геноциду, що викликало обурення з боку посольства РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-