Геращенко розповіла про зустріч із Гербстом на

Геращенко розповіла про зустріч із Гербстом на "мінській платформі"

Фото
Укрінформ
Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко та екс-посол США в Україні під час зустрічі в рамках неформальної парламентської мінської платформи обмінялися думками з приводу перспектив і концепції миротворчої місії на Донбасі.

Про це перший віце-спікер Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"В рамках неформальної парламентської мінської платформи зустрілися з послом Джоном Гербстом (він був послом США в Україні, зараз - директор Євразійського центру ім. Патрічіу), де ми обмінялися думками стосовно перспектив і концепції миротворчої місії на Донбасі та її мандату", -  написала Геращенко.

Вона повідомила, що позиція Гербста полягає в тому, що потрібно посилювати санкції проти РФ до повного поновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

На жаль, як зазначила Геращенко, на сьогодні зловживання правом вето з боку РФ у Радбезі ООН ускладнює прийняття будь-якої резолюції, але дуже важливо продовжувати роботу з партнерами щодо можливості впровадження місії.

"Посол Гербст також звернув особливу увагу на необхідність широкого мандату для місії і перехідної адміністрації, на необхідності серйозних зусиль з розмінування (невиконання цієї передумови ускладнить роботу миротворців). У свою чергу депутати ВР чітко наголосили, що в місії неможлива присутність росіян, що Україна очікує від партнерів більш жорсткої реакції на дії РФ не лише на Донбасі, а й у Криму", -  розповіла перший віце-спікер.

Читайте також: "Блакитні шоломи" для Донбасу: про що говорили глави МЗС Німеччини і Канади

Під час зустрічі Геращенко розповіла про результати останньої зустрічі робочих груп у Мінську, жорстку позицію української делегації щодо катастрофічної екологічної ситуації на окупованих територіях і проблему затоплених шахт, зокрема, "Юнком".

Геращенко обговорила із Гербстом перспективи "блакитних шоломів" на Донбасі

"Там украли спеціальні насоси, якими відкачували воду, там проблеми з електропостачанням і реальна загроза екологічної катастрофи. Хотілося б більшої уваги і реакції на цю проблему й наших партнерів, і ОБСЄ", -  додала Геращенко.

За її словами, у зустрічі також узяв участь представник української сторони в політичній підгрупі в Мінську, посол України у США Олександр Моцик.

Фото: Ірина Геращенко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-