Автокефалія УПЦ: Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського патріарха

Автокефалія УПЦ: Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського патріарха

Укрінформ
Спікер ВР Андрій Парубій підписав постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про створення єдиної помісної Української православної церкви.

Про це він заявив, закриваючи засідання парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До цього народні депутати відправили на доопрацювання два проекти законів про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо пенсійного забезпечення - 4442 (від Радикальної партії) і 4442-1 (від Опозиційного блоку).

Наступне пленарне засідання ВР розпочнеться 20 квітня о 10 годині.

"Оголошую вечірнє засідання Верховної Ради закритим", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення єдиної помісної Української православної церкви.

Читайте також: Рада підтримала звернення Президента про автокефалію для УПЦ

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-