Рада підтримала звернення Президента про автокефалію для УПЦ

Рада підтримала звернення Президента про автокефалію для УПЦ

Фото, відео
Укрінформ
Верховна Рада підтримала звернення Президента до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів.

"Верховна Рада України постановляє: підтримати звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні", - йдеться у постанові.

У своєму Зверненні Президент просить Вселенського Патріарха Варфоломія надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні.

"Як глава держави Україна, який представляє її громадян, в тому числі і тих, які належать до української православної спільноти, які, завдяки Хрещенню, отриманому від Константинопольської Матері-Церкви 1030 років тому, сповідують православну християнську віру, прошу Вас надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Автокефалія для УПЦ так само важлива, як безвіз та членство в НАТО - Президент

Як заявив Петро Порошенко з трибуни Верховної ради, питання автокефалії УПЦ виходить далеко за межі церковного. За словами Президента, йдеться про наше остаточне унезалежнення від Москви... Тут не лише релігія, тут - геополітика.

"А для мене справа утвердження незалежної помісної церкви - такої ж ваги, як здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом. Як наша спільна з вами боротьба за членство в Євросоюзі та членство в НАТО, які ще попереду. Це - питання національної безпеки і нашої оборони у цій гібридній війні, бо Кремль розглядає російську церкву як один із ключових інструментів впливу на Україну", - заявив Порошенко.

За словами Президента, афтокефалія УПЦ видалить елементи "русского мира" в Україні.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-