Луценко сказала, коли

Луценко сказала, коли "кадрові борги" ЦВК можуть дійти до голосування у Раді

Укрінформ
Розгляд питання щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії відбудеться в парламенті з наступного пленарного тижня, який розпочнеться 15 травня.

Про це журналістам повідомила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в кулуарах парламенту, інформує кореспондент Укрінформу.

"Виходячи з того, як голосував зал за єдину помісну церкву, я думаю, що це питання не буде внесено. Основна причина не тільки в залі, а в тому, що треба зібрати одномоментно кандидатів, які будуть представлені на посади членів Центральної виборчої комісії, і одномоментно треба зібрати членів ЦВК, про звільнення яких буде по переліку проголосовано. Тому ці процедурні моменти треба пройти - для цього треба два-три дні. Я думаю, що наступного пленарного тижня ці процедури можна буде виконати", - прокоментувала Луценко.

Читайте також: Оновлення ЦВК: на 13 "вакансій" Раді рекомендують 14 кандидатів

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК.

18 квітня Комітет з питань правової політики і правосуддя підтримав подання Президента щодо призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

У поданні значиться 14 кандидатур на посади членів ЦВК, проте раніше комітет підтримав подання глави держави щодо звільнення 13 із 15 членів Центрвиборчкому у зв'язку із закінченням строку їх повноважень, тож "вакантних" місць у ЦВК лише 13.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-