Ситник розповів, як іде справа про статки

Ситник розповів, як іде справа про статки "другої людини в СБУ"

Укрінформ
Слідство у справі першого заступника голови Служби безпеки Павла Демчини рухається до остаточного рішення.

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Це провадження розслідується. У ньому проведений великий обсяг роботи. Ми рухаємося до остаточного рішення", - сказав він.

 На уточнююче запитання, чи є підстави для повідомлення про підозру Демчині, директор НАБУ зазначив: "Я у своїй діяльності не можу робити прогнози. У мене є своя думка з приводу цих матеріалів, але я не маю повноважень погоджувати підозру. Я можу лише сказати, що детективи цю справу розслідують. Основну частину роботи, яка планувалася по цьому провадженню, вже зроблено, і ми рухаємося до остаточного рішення".

Читайте також: НАБУ взялося за незаконне збагачення посадовця СБУ Демчини

Як повідомлялося, у березні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла дані до ЄРДР  за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Журналісти програми "Слідство. Інфо" повідомили, що цивільна дружина Демчини, від якої у нього троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Водночас у декларації посадовця за 2015 рік вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ.

Водночас  начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що  Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати відносно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену відносно нього інформацію неправдивою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-