Україна досягла рівня, коли може надавати допомогу впливовим країнам - Логвинський

Україна досягла рівня, коли може надавати допомогу впливовим країнам - Логвинський

Ексклюзив
Укрінформ
Під час минулої сесії ПАРЄ, у січні цього року, при розгляді ситуації щодо рішення президента США Трампа та інших про перенесення посольства США в Ізраїлі до Єрусалиму українська делегація, висловлюючи своє бачення, стала захисником позиції Ізраїлю та президента США.

Про це Укрінформу розповів народний депутат, заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ Георгій Логвинський.

«Після того, як президент Трамп змінив місце знаходження посольства, в сесійній залі ПАРЄ на минулій сесії в січні було порушене це питання. Рада Європи визначилися, що робитиме доповідь на цю тему. Ініціатива щодо тиску з цього приводу належала так званим російським лобістам», - розповів Логвинський, вказуючи, що українська делегація запропонувала свої поправки.

«Фактично, відбувалась кулуарна війна. Представники Ізраїлю приїхали вже на саме голосування, не очікуючи, що хтось намагатиметься щось зробити. На практиці документ вийшов кращим, ніж сподівалися. Поправки, які подавали представники української делегації, були підтримані. Неочікувано для Ізраїлю, він отримав цю стратегічну допомогу й вийшло, що українці фактично стали захисниками президента США у ПАРЄ», - розповів Логвинський.

На його переконання, Україна досягла того рівня, що може не лише отримувати допомогу, а й надавати допомогу впливовим країнам.

«Ми повинні використовувати такі свої можливості. Після випадків, як був в ПАРЄ, у світі зовсім по-іншому починають ставитися до України - як до партнерів, які захищають», - сказав заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ.

Як повідомлялося, у грудні минулого року президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва у це місто. Таке рішення спричинило широку критику, передусім, з боку міжнародної спільноти, у тому числі ООН.

Читайте також: Кремль погрожував Ізраїлю через плани визнати Голодомор - Логвинський

Україна вважає, що статус Єрусалима має бути визначений за результатами переговорного процесу та відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН.

У резолюції ПАРЄ від 25 січня 2018 року Асамблея висловила жаль з приводу заяви президента щодо перенесення посольства, підтвердила свою підтримку двом однаково легітимним прагненням: права Ізраїлю бути визнаним та жити в безпеці, а також права Палестини бути незалежною, життєздатною державою та закликала до діалогу, зміцнення довіри між представниками Кнесету та Палестинської національної ради.

Фото з сайту ПАРЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-