Українські дипломати готуються до найгіршого сценарію на Донбасі

Українські дипломати готуються до найгіршого сценарію на Донбасі

Ексклюзив
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ доволі високо оцінюють ймовірність завдання Росією удару по Україні на тлі останніх подій у Сирії і працюють над підготовкою протидії можливій агресії на Донбасі.

Про це у коментарі Укрінформу у понеділок, 16 квітня, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Стовідсотково про можливу реакцію Росії на дії західних союзників у Сирії не скаже ніхто, оскільки невідомо, що в голові у пана Путіна. Але готуватися треба до гіршого. Минулого тижня (13 квітня. - ред. ) разом із словацьким колегою (держсекретарем МЗС Словаччини Лукашем Парізеком. - ред.) я був на сході, і ми побачили, що наші захисники готуються до оборонних дій і до найгіршого сценарію", - сказав Боднар.

Він поінформував, що українські дипломати наразі також працюють над тим, щоб дещо змістити фокус уваги світової спільноти з подій у Сирії на Україну в тому сенсі, що на сході нашої держави теж можливий черговий удар з боку Росії, який треба буде "відбивати" всім світом.   

"Україна відбиватиме його фізично, а весь цивілізований Захід матиме робити це політично і заангажовувати світову протидію агресору", - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Аваков розповів про два можливі варіанти подальших дій Кремля

Як відомо, вранці 14 квітня США, Велика Британія і Франція завдали ракетних ударів по Сирії. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс. Експерти Організації із заборони хімічної зброї виїхали в суботу до сирійського міста Дума, щоб розслідувати твердження про використання хімзброї Асадом за тиждень до цього.

Міністерство закордонних справ України висловило солідарність з ударами західних союзників у Сирії в якості відповіді на застосування хімічної зброї.

Секретар РНБО Олександр Турчинов під час виступу на XI Київському безпековому форумі 13 квітня заявив, що російські війська, які стоять на кордоні з Україною, готові до ведення континентальної війни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-