В Україні неприпустима робота компаній, які співпрацюють з Nord Streem 2 - Аваков

В Україні неприпустима робота компаній, які співпрацюють з Nord Streem 2 - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає неприпустимою роботу в Україні компаній, що мають долю в проекті Nord Streem 2(«Північний потік-2»).

Про це він заявив в ході виступу на ХІ Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоритимемо про санкції відносно агресора..., ми повинні думати і говорити, як ми ставимося до тих міжнародних колаборантів, які роблять вигляд, що співпраця з агресором є «трохи і just a business», - сказав Аваков.

Як приклад він привів французьку компанію Engie SA.

«Я не розумію, як французька компанія Engie, з одного боку, намагається будувати у нас велетенську електростанцію в Чорнобильській зоні - це прекрасні інвестиції, хороші прибутки і добре для України, - а з іншого боку, як мені колега міністр сказав: «Але вони зовсім на маленьку частку беруть участь в Nord Streem, зовсім трохи». Нам не важливо, трохи або не трохи наступають на незалежність моєї країни», - підкреслив Аваков.

«Ця кампанія не може працювати з Україною, якщо це так», - додав він.

За словами міністра, це стосується й інших іноземних компаній. «І нехай це будуть великі країни і наші партнери і друзі, але у нас є принципи», - підкреслив глава МВС.

Як повідомлялося, компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є Газпром, має намір завершити будівництво газопроводу в обхід України до кінця 2019 року. Він повинен з'єднати російську Усть-Лугу й німецький Грайфсвальд. 

Читайте також: Порошенко обговорив з прем'єром Литви проблему "Північного потоку-2"

У квітні 2017 року Nord Stream 2 підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обоє - Німеччина). У червні партнери зарахували на рахунки компанії більше мільярда євро. Планується, що трубопровід запрацює у 2019 році.

Газопровід проходитиме через території Росії, Фінляндії, Швеції, Данії й Німеччини. Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща й Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-