Агресію Кремля не вгамує зволікання на шляху України до НАТО - Климпуш-Цинцадзе

Агресію Кремля не вгамує зволікання на шляху України до НАТО - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що зволікання з наданням Україні перспектив членства в НАТО не здатне умиротворити агресивні наміри Кремля.

Про це вона заявила під час підсумкової промови першого дня 11-го Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба визнати, що зволікання з поновленням надання Україні перспектив членства аж ніяк не здатне умиротворити агресивні наміри Кремля. З нашої точки зору, виглядає навпаки. Прискорення інтеграції як України, так і Грузії, так і Македонії, Боснії та Герцеговини до Альянсу буде грати роль стримуючого фактору безпеки», - наголосила Климпуш-Цинцадзе. 

Вона також зазначила на необхідності створення широкої коаліції країн, аби здійснювати потужний опір атакам на вільний світ. 

Читайте також: У Кабміні пояснили, чому досі не скасували договір про дружбу з РФ

«І ця коаліція не обов'язково повинна бути формалізованою, але вона повинна бути дієвою. Її ядро можуть скласти саме ті країни, які вислали російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері. Справа не лише в єднанні і в демонстрації міцності позицій демократичних країн, а справа у конкретних діях і застосуванні нових підходів, які гостро необхідні у тих умовах, в яких ми сьогодні опинилися. А що це означає на практиці? Як на мене, на практиці це означає переосмислення насамперед і функцій, і ролі Північноатлантичного альянсу», - зауважила віце-прем'єр-міністр.

За її словами, очевидно, що НАТО на сьогодні є єдиною міжнародною структурою, яка здатна організовувати дієву відсіч спробам противників демократії встановити гібридний світовий порядок.

«І це також означає, що спроможність Альянсу протидіяти загрозам повинна бути посилена. Я рада, що Альянс над цим працює, але думаю, що досконалості в цьому відношенні абсолютно не має меж», - додала Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, не менш важливим є переосмислення тих процедур і відносин НАТО з країнами, які є країнами-партнерами, які прагнуть вступу, але сьогодні не є членами Альянсу, «зокрема, очевидно, і з Україною». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-