У Кабміні пояснили, чому досі не скасували договір про дружбу з РФ

У Кабміні пояснили, чому досі не скасували договір про дружбу з РФ

Укрінформ
Україна посилається на Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Росією у своїх позовах до міжнародних судів щодо агресії Російської Федерації проти України.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Чому не скасований до цього часу? Хочу нагадати, що це саме одна з тих принципових угод, на які ми посилаємося і в своїх позовах щодо агресії РФ проти України до міжнародних судів. Через те, що цим договором Росія і визнає нашу територіальну цілісність, і непорушність кордонів і саме для цього нам абсолютно було необхідно продовжувати посилатися на цю угоду», -  зазначила Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на запитання, чому досі не скасований Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Росією.

Читайте також: Порошенко хоче припинити окремі положення Договору про дружбу з Росією

Вона також сказала, що в односторонньому порядку «Україна може скасувати окремі положення цього договору і це непроста робота». 

«Це має бути дуже виважений і дуже конкретизований аналіз усіх конкретних статей цієї угоди, саме про що сьогодні сказав Президент України», - пояснила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про негайне одностороннє припинення дії окремих положень Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-