Україна і Молдова домовилися про активну фазу демаркації кордону

Україна і Молдова домовилися про активну фазу демаркації кордону

Укрінформ
Спільна демаркаційна комісія вирішила у червні розпочати активну фазу польових демаркаційних робіт на недемаркованих ділянках українсько-молдовського державного кордону. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами чергового засідання спільної комісії у Києві.

"Делегації обговорили стан та перспективи виконання Плану демаркації українсько-молдовського державного кордону на 2018 рік,.. затвердили низку змін до робочих документів з демаркації державного кордону між Україною і Республікою Молдова. За результатами обговорення Спільна комісія вирішила розпочати активну фазу польових демаркаційних робіт на недемаркованих ділянках українсько-молдовського державного кордону вже у червні", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, українську делегацію очолив представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону Сергій Бороденков.

Проведення наступного засідання Спільної українсько-молдовської демаркаційної комісії заплановане у другій половині 2018 року на території Республіки Молдова.

Читайте також: Молдова вітає ратифікацію Верховною Радою Угоди про спільний контроль на кордоні

Договірно-правове оформлення державного кордону з суміжними державами належить до пріоритетів зовнішньої політики України. У зв'язку з цим українська сторона надає великого значення ефективній та безперебійній роботі Спільної українсько-молдовської демаркаційної комісії і розглядає її як важливий інструмент розвитку двосторонніх відносин з Республікою Молдова та поглиблення українсько-молдовського співробітництва у прикордонній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-