Молдова вітає ратифікацію Верховною Радою Угоди про спільний контроль на кордоні

Молдова вітає ратифікацію Верховною Радою Угоди про спільний контроль на кордоні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп привітав ратифікацію Верховною Радою України Угоди про спільний контроль на молдовсько-українському кордоні.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єра Павла Філіпа зі спікером Верховної Ради України Андрієм Парубієм, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Практична реалізація Угоди про спільний контроль на молдовсько-українському кордоні сприятиме зміцненню безпеки кордонів і активізації транскордонного співробітництва», - йдеться в повідомленні.

Глава молдавського уряду підкреслив, що успішна реалізація поставлених завдань стала можливою завдяки активізації політичного діалогу між Україною та Молдовою, наголосивши на необхідності поглиблення цієї взаємодії для вирішення завдань, пов'язаних з європейською інтеграцією наших країн.

Торкнувшись пріоритетів подальшої співпраці, Філіп і Парубій відзначили значимість захисту інформаційного простору двох країн від іноземної пропаганди і необхідність завершення процесу демаркації державного кордону.

Читайте також: Голова парламенту Молдови заявив про новий етап відносин з Україною

 Голова Верховної Ради України Парубій перебуває в Кишиневі з робочим візитом, в рамках якого він брав участь у міжпарламентській конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки». Форум було організовано за ініціативи голів парламентів Молдови, України та Грузії за підтримки Атлантичної Ради.

Учасники форуму обговорили питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Голови парламентів Грузії, України та Молдови підписали спільну декларацію, в якій підкреслюється, що європейська інтеграція залишається єдиним і найефективнішим інструментом забезпечення стабільності в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-