Голова парламенту Молдови заявив про новий етап відносин з Україною

Голова парламенту Молдови заявив про новий етап відносин з Україною

Укрінформ
Голова парламенту Молдови вважає, що на міжпарламентської конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» закладені основи нового етапу молдавсько-українських відносин.

Про це Андріан Канду заявив під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Коли об'єднуємося, ми стаємо сильнішими. Молдавсько-українські відносини стануть ще краще, а сьогодні в Кишиневі ми заклали основи нового етапу взаємин між нашими країнами», - заявив Канду.

Спікер привітав ініціативу України про створення міжпарламентської асамблеї «Молдова-Україна-Грузія».

«У нас спільні проблеми, але й спільне майбутнє. Ми повинні бути більш активними в міжнародному плані, щоб домогтися більшого для наших громадян», - наголосив Голова Верховної Ради Парубій.

Канду і Парубій обговорили також питання інформаційної безпеки та протидії російській пропаганді.

Спікери звернулися до керівників європейських парламентів з листом, в якому вимагають, щоб всі рішення щодо будівництва «Nord Stream 2» відповідали європейському законодавству.

Читайте також: Голова парламенту Грузії: Разом з Україною і Молдовою зможемо протистояти загрозам

Як повідомляв Укрінформ, у Кишиневі сьогодні пройшла міжпарламентська конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки». Форум був організований за ініціативи голів парламентів Молдови, України та Грузії за підтримки Атлантичної Ради.

Учасники форуму (понад 150 осіб) обговорили питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Глави парламентів Грузії, України та Молдови підписали спільну Декларацію, в якій наголошується, що європейська інтеграція залишається єдиним і найефективнішим інструментом забезпечення стабільності в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-