Голова парламенту Грузії: Разом з Україною і Молдовою зможемо протистояти загрозам

Голова парламенту Грузії: Разом з Україною і Молдовою зможемо протистояти загрозам

Укрінформ
Голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе переконаний, що тільки об'єднаними зусиллями можна буде протистояти сучасним викликам і загрозам, забезпечуючи мир і стабільність в регіоні.

Про це він заявив у своєму виступі на першій міжпарламентській конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки», яка проходить в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Тільки разом з нашими партнерами - Молдовою та Україною - ми зможемо протистояти сучасним викликам і загрозам, реалізувати наші національні інтереси, забезпечуючи мир і стабільність в регіоні. Грузія розташована в досить специфічному регіоні, де зовнішні загрози дуже серйозні, щоб можна було їм протистояти самотужки. Саме тому нам необхідно зміцнювати відносини з нашими партнерами з ЄС і НАТО», - заявив Кобахідзе.

Глава парламенту Грузії особливо наголосив, що територіальну цілісність держав можна забезпечити лише шляхом консолідації безпеки, в тому числі за підтримки європейських та американських партнерів.

Конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться в Кишиневі за ініціативи голови парламенту Молдови Андріана Канду, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Читайте також: Україна пропонує Молдові та Грузії спільну безпекову стратегію

Учасники форуму (понад 150 осіб) обговорюють питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Глави парламентів Грузії, України і Молдови вже підписали спільну Декларацію, в якій наголошується, що європейська інтеграція залишається єдиним і найефективнішим інструментом забезпечення стабільності в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-