Україна пропонує Молдові та Грузії спільну безпекову стратегію

Україна пропонує Молдові та Грузії спільну безпекову стратегію

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій закликав Грузію й Молдову розробити спільно з Україною стратегію для протидії інформаційній війні, яку веде Росія, і визначитися з позицією щодо енергетичної безпеки.

Про це він заявив під час виступу на Міжпарламентській безпековій конференції, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Ми повинні створювати інституції і майданчики, які б давали змогу виробляти активну протидію інформаційній війні Путіна проти вільного світу... Украй важливо виробляти спільну позицію і з енергетичної безпеки, тому що не лише Україна, а й європейські країни відчувають на собі енергетичний шантаж і енергетичний вплив, який Путін використовує проти інших держав», - наголосив Голова ВР. 

Зокрема, за словами Парубія, проект “Північний потік-2” є «політичним проектом Путіна», спрямованим на дестабілізацію Європи і на те, щоб мати можливість чинити тиск на європейські країни. Тому, на думку спікера, саме спільна позиція щодо зупинки цього проекту допомогла б вирішити питання економічної безпеки.

Читайте також: Україна, Молдова і Грузія підписали декларацію про перспективи євроінтеграції

Наразі Парубій перебуває з робочим візитом у Кишиневі для участі у Міжпарламентській безпековій конференції «Грузія, Молдова та Україна: Східне партнерство та сучасні безпекові виклики». Також планується його зустріч з прем'єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Кишиневі підписали Декларацію голів парламентів України, Молдови і Грузії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-