Україна, Молдова і Грузія підписали декларацію про перспективи євроінтеграції

Україна, Молдова і Грузія підписали декларацію про перспективи євроінтеграції

Укрінформ
Європейська інтеграція залишається для Грузії, Республіки Молдова та України єдиним і найефективнішим інструментом для забезпечення благополуччя, безпеки, довгострокового і демократичного розвитку.

Про це йдеться в підписаній в Кишиневі Декларації голів парламентів трьох країн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Імплементація Угод про асоціацію, а також про Зону вільної і всеосяжної торгівлі з Європейським Союзом - ключове зобов'язання наших держав. Ці документи створюють для наших країн сприятливі умови для повноцінної інтеграції в ЄС і стають моделлю інтенсивної взаємодії з Європейським Союзом на найближчі роки», - йдеться в документі.

Підписанти Декларації підтверджують відданість України, Молдови і Грузії нормам і принципам міжнародного права щодо суверенітету і територіальної цілісності держав.

«У цьому контексті ми глибоко стурбовані присутністю російських військ на території суверенної Республіки Молдова, російською окупацією і іншими формами військового втручання в різних областях Грузії і України. Висловлюємо своє глибоке занепокоєння зовнішньою підтримкою сепаратистських рухів, розпалювання ненависті за національною і мовною ознакою,  дезінформацією і дискредитацією рішень урядів наших країн, які прагнуть до зближення з ЄС і НАТО», - наголошується в Декларації.

Спікери парламентів України, Грузії і Молдови наголосили також на важливості розробки амбітних планів щодо взаємодії в сфері оборони і безпеки і ефективній протидії гібридним загрозам.

Читайте також: Україна, Молдова і Грузія створять міжпарламентську асамблею

Як повідомлялося, перша міжпарламентська конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться за ініціативи голови парламенту Молдови Андріана Канду, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Учасники форуму (понад 150 осіб) обговорять питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-