Спікер не виключає, що друге читання Виборчого кодексу затягнеться на тиждень

Спікер не виключає, що друге читання Виборчого кодексу затягнеться на тиждень

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що розгляд народними депутатами поправок до проекту Виборчого кодексу може тривати тиждень.

Про це він сказав на брифінгу після свого виступу на XI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я нагадаю вам, 4290 правок внесено до цього закону. Тобто очевидно, як мінімум, тиждень ми будемо розглядати його, поки зможемо вийти на кінцеве позитивне рішення, і я знаю, що буде непроста дискусія у залі", - сказав Парубій.

За словами спікера, при розгляді у другому читанні законопроекту про зміну виборчої системи буде складна дискусія з огляду на те, що виборча реформа напряму стосується питання влади, майбутньої коаліції у наступному скликанні ВР.

Читайте також: Правовий комітет Ради за тиждень розгляне оновлення ЦВК

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). Серед авторів законопроекту - Голова Верховної Ради Андрій Парубій та депутат Леонід Ємець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-