Порошенко закликає Євросоюз синхронізувати антиросійські санкції зі США

Порошенко закликає Євросоюз синхронізувати антиросійські санкції зі США

Укрінформ
Євросоюз має синхронізувати зі США санкції проти кремлівського оточення за його агресію, аби досягти максимального ефекту і добитися припинення злочинних дій російської верхівки на міжнародній арені.

Про це заявив на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я надзвичайно вітаю рішучий і потужний крок Сполучених Штатів Америки  проти кремлівської верхівки. Лише за кілька днів кремлівське оточення  втратило десятки мільярдів, і ціна для кремлівського оточення продовжує зростати кожного дня. Чому це так важливо? Тому що ці гроші ніколи не будуть витрачені на смертоносні ракети, кулі чи навіть на отруйну російську пропаганду проти цивілізованого світу, а не лише проти України", - сказав Порошенко.

Читайте також: Кремль підбурює "міжнародний клуб диктаторів", який кидає виклик світу - Порошенко

Водночас, на його думку, щоб змінити поведінку Росії, потрібно забезпечити максимальний ефект від санкцій.

"Я наголошую: це можливо лише тоді, коли Європейський Союз наслідує приклад Сполучених Штатів Америки, і весь світ синхронізує з ними свої санкції, особливо у фінансовій сфері", - акцентував глава держави.

Він нагадав, що вже запропонував відповідним відомствам в Україні вносити пропозиції, а РНБО підготувати пакет обмежувальних заходів проти Росії.

Порошенко також подякував США, Канаді, Великій Британії, Литві та іншим країнам за лідерство у наданні Україні летальних озброєнь.

"Це надзвичайно важливо. Ваша допомога - це потужний стримуючий  фактор для Росії. Впевнений, що вона має бути розширена", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-