Кремль підбурює

Кремль підбурює "міжнародний клуб диктаторів", який кидає виклик світу - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності ухвалення ключовими гравцями глобальної політики рішень про покарання Росії за її агресивну політику на міжнародній арені.

Про це він заявив під час виступу на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світ зараз стоїть на порозі прийняття ключовими гравцями глобальної політики дуже доленосних рішень, які мали б нарешті повернути відчуття реальності декому, хто його втратив. Ми з вами не зможемо оминути увагою драматичних подій навколо Сирії, які розгортаються на наших очах в режимі реального часу. Всі ми сподіваємося, що вдасться уникнути найгіршого сценарію, але, водночас, ми з вами розуміємо, що терпіння цивілізованого світу не є безмежним, і всі, хто стоїть за злочинами проти людяності в цій багатостраждальній країні, нарешті мають понести відповідальність", - наголосив Порошенко.

Він зауважив, що всі, у тому числі учасники форуму, дуже добре розуміють, що за цим стоїть Росія, яка продовжує глумитися над міжнародним правом і загальноприйнятими принципами міжнародних відносин.

"Росія підбурює, спрямовує, скеровує такий собі міжнародний клуб диктаторів, який, як клуб божевільних самогубців, вирішив кинути виклик усьому цивілізованому світу", - зазначив Президент України.

Читайте також: Порошенко: Кращої нагоди для зближення із ЄС і НАТО не буде

На його переконання, настав час ставитися до поведінки Росії на міжнародній арені як до серйозних злочинів, які вимагають рішучої, широкої і добре скоординованої реакції.

"Ми зараз можемо констатувати, що світ опинився на краю надзвичайно небезпечної прірви, і наша з вами доля залежить від того, наскільки адекватними ситуації будуть наші з вами дії. І саме цьому ми присвятили чимало уваги під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, що відбулася позавчора, саме про це я говорив з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, і ця тема, безумовно, згодом буде на порядку денному моїх зустрічей у німецькому Аахені", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-