Порошенко: Кращої нагоди для зближення із ЄС і НАТО не буде

Порошенко: Кращої нагоди для зближення із ЄС і НАТО не буде

Укрінформ
Україна під час найближчих зустрічей вищого рівня з НАТО і ЄС порушуватиме питання більш тісної співпраці та надання перспектив членства в обох спільнотах.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз є час для стратегічних рішень щодо визначення східноєвропейських кордонів Європейського Союзу та НАТО. Наголошую, що кращої нагоди не буде. Україна, Молдова та Грузія належать до західного альянсу та мають бути його частиною. Це є наш порядок денний до наступних зустрічей вищого рівня на рівні НАТО та ЄС", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що, зокрема, щодо НАТО Україна наполягатиме на програмі посилених можливостей та надання Плану дій щодо членства, а щодо ЄС “ми будемо поступово просувати всеохоплюючу секторальну інтеграцію паралельно з Угодою про асоціацію”.

Читайте також: Україна офіційно припинить співпрацю з СНД - Порошенко

"Я маю на увазі єдиний цифровий ринок, Енергетичний союз, асоціацію з Шенгенською зоною, так зване Східне партнерство плюс, нові амбіційні цілі і завдання для тих країн, включаючи Україну, Молдову і Грузію, які визначили свій шлях", - зазначив Порошенко.

Він додав, що цей шлях визначило не керівництво країни, а народ, демонструючи дуже потужну підтримку цього вибору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-