Україна офіційно припинить співпрацю з СНД - Порошенко

Україна офіційно припинить співпрацю з СНД - Порошенко

Фото
Укрінформ
Україна офіційно припинить співпрацю з СНД і закриє представництва при відповідних інституціях в Мінську.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на XI Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на те, що Україна ніколи не була і не є зараз членом СНД, та на відмову цієї структури засудити російську агресію, просив би, щоб ми спільно з урядом підготували пропозицію щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД. Рівно як і остаточного закриття українського представництва при відповідних інституціях в Мінську", - сказав Порошенко.

Участь Президента у 11-му Київському безпековому форумі

Він додав, що, водночас, має бути інвентаризована вся договірно-правова база, укладена Україною в рамках СНД, на предмет відповідності національним інтересам держави. 

Читайте також: Порошенко хоче припинити окремі положення Договору про дружбу з Росією

"Користуючись нагодою, закликаю і наших іноземних партнерів переглянути договірні зобов'язання з Російською Федерацією, передусім на предмет чутливих сфер співпраці", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, СНД було засновано главами РФ, України та Білорусі шляхом підписання 8 грудня 1991 року Угоди про створення Співдружності незалежних держав. Будучи державою-засновником СНД, Україна водночас не є членом співдружності, оскільки не підписала Статут СНД від 22 січня 1993 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-