Е-декларування активістів не порушує Угоду про асоціацію - Климпуш-Цинцадзе

Е-декларування активістів не порушує Угоду про асоціацію - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Електронне декларування громадських активістів не є прямим порушенням Угоди про асоціацію, проте це спроба домогтися прозорості їх роботи неадекватними методами, яка кидає тінь на відносини України і ЄС.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Обозревателю".

"Електронне декларування активістів не є порушенням Угоди про асоціацію. Це є порушенням дещо іншого типу – порушенням принципів, на яких функціонує ЄС. Це не пряме порушення Угоди, проте – це спроба домогтися прозорості роботи громадських активістів і громадських організацій неадекватними методами. Існують зовсім інші підходи, якими можна було б цього досягти. І мені надзвичайно прикро, що такі дії парламенту створюють додаткову напругу, кидають тінь на наші відносини з ЄС", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Коментуючи стан виконання Україною Угоди про асоціацію, вона акцентувала, що для надолуження відставання потрібні політична воля, спроможність інституцій, фаховість людей, чіткі та прозорі процедури. Окрім того, на думку віце-прем'єра, треба винести дискусію про євроінтеграцію за рамки політичної боротьби через велику загрозу популістичних гасел.

Читайте також: Геращенко про е-декларації для активістів: цю помилку Ради слід виправити

Климпуш-Цинцадзе констатувала, що українські інституції не дуже сильні, бо протягом усього періоду модерної історії вони більше руйнувалися.

"І з огляду на маніпуляції та сумніви щодо євроінтеграції деяких політичних сил нам буде дедалі важче рухатися цим шляхом. Тобто відставання, що ми вже маємо в різних секторах Угоди про асоціацію, навряд чи будуть сильно скорочуватися. І на кінець року будемо мати, як мінімум, таке ж відставання", - спрогнозувала віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-