Україна має допомогти Європі не потрапити в російську пастку - Клімкін

Україна має допомогти Європі не потрапити в російську пастку - Клімкін

Укрінформ
Україна має допомогти Європі усвідомити, що Росія використовує газ як політичну зброю і джерело фінансування гібридної війни проти цивілізованого світу.

Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками візиту до Берліна.

"Серед вражень від поїздки до Берліна найсильніше – це відчуття, що знаходишся в колі друзів. Розумієш, що все більше людей в Німеччині усвідомлює: купувати газ у злочинців - це пастка ЄС для себе ж, та й у цілому - аморально", - написав Клімкін.

Водночас, констатував він, є й такі, що бояться Росії і хочуть прив’язати її до себе, та ще й на цьому заробити, а хтось навіть посилається на те, що і в часи "холодної війни" Німеччина купувала газ в СРСР, і це сприяло стабільності в Європі. Як акцентував Клімкін, ці люди страшенно помиляються, бо навіть СРСР не захоплював території інших держав, як сьогодні це робить Росія.

Читайте також: Клімкін назвав умову зустрічі глав МЗС у "нормандському форматі"

"Ми маємо допомогти першим – тим, хто чітко усвідомлює, що Росія використовує газ не лише як політичну зброю, а й як джерело фінансування своєї гібридної війни проти цивілізованого світу. Допомогти собі й допомогти Європі", - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-