Екс-заступник голови Генштабу ЗСУ: Захід несправедливий до України

Екс-заступник голови Генштабу ЗСУ: Захід несправедливий до України

Укрінформ
Екс-заступник голови Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко вважає несправедливим, що події довкола спроби знищити у Британії російського шпигуна Сергія Скрипаля, спричинили лавину подій, а смерті десятків тисяч людей в Україні протягом чотирьох років гібридної війни для багатьох у Європі – лише статистика.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Ми бачимо, що події довкола однієї людини, як це сталося у випадку із Сергієм Скрипалем, тобто спроба знищити аж одного російського шпигуна, спричинили цілу лавину подій. Можливо, це прозвучить дещо цинічно, але смерті десятків тисяч людей, сотень дітей в Україні протягом чотирьох років гібридної війни для багатьох у Європі – лише статистика. Це несправедливо. Те, що сталося зі Скрипалем та його донькою чи з дітьми в Кемерові, ми сприймаємо як трагедію й висловлюємо співчуття. Але хто подумає про 242 українських дитини, про наших громадян, які загинули? Треба робити все можливе для того, щоб це не стало статистикою. Потрібно показувати світові, що роблять Росія та її керівництво", - сказав Романенко.

Водночас, за його словами, Україна має використати міжнародну єдність у здійсненні тиску на Росію, яку ми бачили у діях багатьох країн після справи Скрипаля. "Україна, безумовно, має використовувати цю ситуацію, щоб вкотре продемонструвати підступність дій російського керівництва та їхні наслідки не лише для себе, а й для потужних європейських держав. Вже визнають вплив Росії на Brexit, на вибори в країнах-членах ЄС, від такого втручання постраждали і Сполучені Штати", - зазначив Екс-заступник голови Генштабу.

Романенко оптимістично налаштований щодо припинення агресії Росії на Донбасі. Так, на його думку, "наразі є підстави припускати, що найближчим часом можуть бути здійснені кроки вперед у питанні введення миротворців. Зараз, незважаючи на все внутрішньо- й зовнішньополітичне загострення навколо Росії, обставини складаються так, що відкладати далі це неможливо. Внутрішній російський тиск щодо того, що відбувається на окупованому Донбасі, зростає. Також діють санкції, і що би про них не говорили, вони завдають значної шкоди, ситуація погіршується, тож Росії важливо зрушити з місця".

Читайте також: Порошенко узгодить із Меркель деталі введення миротворців на Донбас - Клімкін

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою іще у СРСР.

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини. Зі свого боку РФ оголосила персонами нон грата дипломатів з 23 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-