Рада сьогодні розгляне президентський законопроект про нацбезпеку

Рада сьогодні розгляне президентський законопроект про нацбезпеку

Укрінформ
Верховна Рада у четвер, 5 квітня, планує розглянути президентський законопроект "Про національну безпеку України". 

Про це йдеться в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Першим парламентарії мають розглянути проект закону  "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" (щодо оформлення документів релігійних організацій)" (№6642). 

Після цього заплановано розгляд законопроектів щодо реформи парламенту - №7550 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта" і №6256 "Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств". 

ВР також розгляне включення до порядку денного законопроектів про нацбезпеку - президентський №8068 і альтернативний №8068-1 авторства групи депутатів, серед яких - Тарас Пастух (фракція "Самопоміч") і заступник Голови ВР Оксана Сироїд. 

Читайте також: Президентський законопроект про нацбезпеку пройшов комітет Ради

У порядку денному також стоїть розгляд проекту постанови "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу "Nord Stream 2" та монополії Російської Федерації на газових ринках світу" (№8111), автором якої є голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, та законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлюваної енергетики)" (№8015). 

Заплановано також розглянути законопроекти щодо ратифікації гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (0163), а також торговельної угоди між урядами України і Таїланду (0170). 

У другому читанні депутати розглянуть законопроекти "Про дипломатичну службу" (7322), "Про внесення змін до статті 21-4 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних силах України)" (6689). 

Крім того, ВР планує розглянути у першому читанні урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії" (7471). 

Заплановано розгляд низки урядових законопроектів, зокрема "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав" (7539). У другому читанні мають розглядатися законопроекти "Про Установу бізнес-омбудсмена" (4591), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині (нова редакція)" (2386а-1). 

Як повідомлялося, 4 квітня Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони схвалив постанову "Про прийняття за основу проекту закону "Про національну безпеку України", внесеного Президентом 28 лютого. 

Проект закону визначає засади державної політики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема, кібербезпеки. Законопроект пропонує встановити, що міністр оборони і його заступники призначаються із числа цивільних осіб. Крім того, передбачено розмежування посад начальника Генштабу та Головнокомандувача Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-