БПП наполягає на розгляді Радою е-декларацій для антикорупціонерів

БПП наполягає на розгляді Радою е-декларацій для антикорупціонерів

Укрінформ
Фракція «Блок Петра Порошенка» наполягає на ухваленні президентських законопроектів № 6674 та № 6675 щодо скасування е-декларування для представників антикорупційних громадських організацій.

Про це на засіданні Ради сказав голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фракція партії «Блок Петра Порошенка» переконана, що найбільш досконалі механізми закладено саме в президентських законопроектах № 6675 та № 6674. Їхні положення враховують пропозиції міжнародних партнерів, правозахисників та представників громадського суспільства. Фактично - це спосіб виправити недоліки в законі про запобігання корупції та запровадити прозору звітність громадських організацій щодо їхніх доходів та видатків», - наголосив Герасимов.

Він підкреслив, що попри реєстрацію інших депутатських законопроектів, спрямованих на скасування електронного декларування, лише президентські законопроекти мають висновки та рекомендації Венеціанської комісії.

«Зважаючи, що до вирішення цього питання прикута увага наших західних союзників, не варто ризикувати, ухвалюючи рішення, які написані в останній момент», - заявив керівник фракції БПП.

Водночас він зазначив, що зареєстрований законопроект № 8209-1 має слушні положення, які можна буде врахувати у тексті президентського законопроекту при його підготовці до другого читання.

Читайте також: Парубій - за повне скасування е-декларацій для активістів

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 - про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Обов'язкове е-декларування для громадських організацій, що здійснюють антикорупційну діяльність, було ухвалене Верховною Радою 23 березня 2017 року. Проект цього закону також вніс президент Петро Порошенко 14 березня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-