Парубій - за повне скасування е-декларацій для активістів

Парубій - за повне скасування е-декларацій для активістів

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій вважає, що проблему із запровадженням е-декларування для громадських активістів можна вирішити лише повним скасуванням цього процесу.

Про це спікер заявив під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що відтермінування нічого не вирішує, тому що відтермінування лише відкладе проблему, яка склалася, на три місяці. Вважаю, що коригування е-декларування також не вирішує питання. Вирішенням є лише повне скасування е-декларування громадських активістів-антикорупціонерів», - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного та розглянути законопроекти № 8120 та № 8120-1 щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій.

Водночас Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій.

Читайте також: Парубій сказав, що ускладнює обрання нового ЦВК

У Єврокомісії також розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

У свою чергу Парубій розраховує, що парламент у вівторок, 3 квітня, розгляне новий законопроект про скасування е-декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-