Парубій сказав, що ускладнює обрання нового ЦВК

Парубій сказав, що ускладнює обрання нового ЦВК

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує позитивне рішення Верховної Ради щодо оновлення складу Центральної виборчої комісії після завершення спецперевірки всіх кандидатів та рішення профільного комітету.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання Укрінформу.

«Я переконаний, що коли буде рішення комітету, у Верховній Раді України є достатньо політичної волі, щоб оновити склад ЦВК», - сказав Парубій.

Спікер уточнив, що 12 із 14 кандидатів пройшли спеціальну перевірку, а стосовно двох претендентів були повернуті документи для внесення уточнень.

Читайте також: Геращенко квапить Парубія з перевірками кандидатів до ЦВК

Разом із тим Парубій зазначив, що питання обрання нового складу ЦВК ускладнюється тим, що доведеться обрати лише 13 кандидатур із 14, внесених Президентом. 

«Єдина проблема, про яку ви знаєте, це те, що з 14 кандидатів, якщо всі вони пройдуть спецперевірку, доведеться обирати 13. Це момент, який буде не простим для Верховної Ради України», - підкреслив Голова ВР.

Водночас він зазначив, що цю проблему можна буде вирішити двома механізмами: попереднім узгодженням головами фракцій 13 кандидатів, або звичним способом - обрати 13 членів ЦВК серед тих кандидатів, які наберуть найбільшу підтримку на рейтинговому голосуванні.

Як повідомлялось, 5 лютого Парубій дав доручення невідкладно направити документи кандидатів у ЦВК на спецперевірку. Одночасно він оприлюднив текст подання Президента Петра Порошенка з 14-ма кандидатами на посаду членів ЦВК. 

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року - ще одного, 13-го, члена Комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-