Рада сьогодні розгляне скасування е-декларацій для активістів

Рада сьогодні розгляне скасування е-декларацій для активістів

Укрінформ
Верховна Рада розгляне у вівторок законопроекти №№8209, 8209-1, якими пропонується звільнити від подання декларацій представників антикорупційних громадських організацій. 

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

Першим питанням порядку денного планується розглянути законопроект 5366-д «Про внесення змін до статті 30 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо членів сім'ї, які мають право на пенсію в разі втрати годувальника».

Далі депутати розглянуть включення до порядку денного та прийняття рішення щодо законопроектів № 8120 народного депутата Сергія Лещенко, яким пропонується відкласти на рік подачу е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. У законопроекті № 8120-1, ініційованому головою фракції БПП Артуром Герасимовим, пропонується відкласти таке декларування для активістів лише на наступні 3 місяці.

Законопроектами №8209, внесеним народними депутатами фракції «Батьківщина» та №8209-1, ініціатором якого є, зокрема, Голова ВР Андрій Парубій, пропонується звільнити від подання декларацій антикорупційних громадських активістів. Окрім того пропонується звільнити їх від юридичної відповідальності за неподання декларацій.

Окрім цього, порядком денним запланований розгляд у першому читанні президентських законопроектів №6674 та №6675 щодо фінансової звітності громадських організацій, які отримують кошти з державного чи місцевих бюджетів, а також фінансові та інші ресурси за рахунок міжнародної технічної допомоги, що надається відповідно до міжнародних договорів України, фінансові та інші ресурси і послуги на безоплатній та безповоротній основі із застосуванням податкових пільг або звільнення від оподаткування та фізичних осіб-підприємців щодо їх доходів та видатків.

Читайте також: Антикорупційний комітет сьогодні розгляне скасування е-декларацій для активістів - Парубій

Також депутати планують розглянути доопрацьований з пропозиціями Президента законопроект №2489 щодо служби в органах місцевого самоврядування, урядовий законопроект №8125 про концесії.

Також у порядку денному блок питань екологічної політики.

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного та розглянути законопроекти № 8120 та № 8120-1 щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій.

Водночас Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій.

У Єврокомісії також розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-