Трамп зустрінеться з прем'єром Японії перед самітом двох Корей – Білий дім

Трамп зустрінеться з прем'єром Японії перед самітом двох Корей – Білий дім

Укрінформ
Для обговорення подальшого врегулювання північнокорейської проблеми президент США Дональд Трамп проведе особисту зустріч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в середині квітня, перед переговорами лідерів Південної і Північної Корей.

Це підтвердив у понеділок Білий дім, повідомило американське впливове видання Axios.

"Білий дім підтвердив зранку, що президент Трамп проведе зустріч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Мар-а-Лаго з 17 по 18 квітня – перед зустріччю між двома корейськими лідерами Кім Чен Ином та Мун Чже Іном 27 квітня", - йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, що зустріч президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина залишається запланованою на травень. Втім, конкретної дати не зазначається.

Читайте також: Трамп і Путін говорили про можливу зустріч, але до вислання дипломатів - Білий дім

Очікується, що основною темою розмов з японським прем'єр-міністром стане північнокорейське питання. Водночас Трамп і Абе мають намір також "вивчити шляхи розширення справедливих і взаємних торгових та інвестиційних зв'язків". У цьому контексті підкреслюється, що Японія - ключовий союзник США - не була звільнена від оголошеного минулого місяця підвищення мит на імпорт сталі та алюмінію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-