Порошенко: Моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас

Порошенко: Моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував народним депутатам за підтримку його ініціативи - закону про реінтеграцію Донбасу.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Волновахи Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час нашої з вами зустрічі хочу подякувати нашим народним депутатам, тому що вони підтримали президентську стратегію реінтеграції Донбасу», - зазначив Порошенко.

Він додав, що народні депутати «підтримали політично-дипломатичний шлях, коли ми маємо зупинити війну і принести мир на Донбас».

На сторінці у Twitter Президент також зазначив, що «закон вчергове підтвердив - Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на окупованому Донбасі, як це і передбачено нашими міжнародним зобов'язанням».

Він наголосив, що Донбас був, є і лишається його пріоритетом.

«Ми маємо показати, що Україна живе і розвивається. І саме тому моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас», -  зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко підкреслив важливість заохочувати дітей нацменшин вчити українську мову

Він додав, що на відновлення Донбасу, а саме на відновлення зруйнованого житла, інфраструктури, мостів, доріг, будівництво шкіл та дитячих садочків спрямовуються бюджетні кошти.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України.

У документі визначається дата початку окупації частини України, зокрема Криму та Севастополя, - 20 лютого 2014 року.

Законом про реінтеграцію Донбасу визначаються особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Передбачено, що межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях визначаються Президентом за поданням Міністерства оборони, підготовленим на основі пропозицій Генерального штабу Збройних сил.

Згідно з законом, відповідальність за матеріальну чи моральну шкоду, завдану Україні внаслідок агресії Російської Федерації, покладається на Росію відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Читайте також: Путін не сприяє встановленню "великоднього перемир'я" на Донбасі - Президент

Окрім того, депутати встановили, що особи, які беруть участь у збройній агресії Російської Федерації або залучені до участі в окупаційній адміністрації РФ, несуть кримінальну відповідальність за порушення законодавства України та норм міжнародного гуманітарного права.

8 лютого 2018 року закон підписав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Закон набув чинності 24 лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-