Данилюк хоче цивілізувати лотерейний ринок: гральних контор більше, ніж аптек

Данилюк хоче цивілізувати лотерейний ринок: гральних контор більше, ніж аптек

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк підкреслює, що прийняття комплексних заходів щодо регулювання лотерейного ринку є принциповою позицією Мінфіну.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", повідомляє Урядовий портал.

За словами міністра, наразі чиниться активна протидія будь-яким спробам упорядкувати ринок грального бізнесу. Однак позиція Мінфіну залишається незмінною - прийняти комплексний закон. Відповідний урядовий законопроект уже два роки у парламенті, однак його досі не розглядали.

"Ситуація з лотерейним ринком схожа на те, що відбувається зі Службою фінансових розслідувань – чиниться активна протидія. Лобістські групи не дають розглянути у Верховній Раді комплексний урядовий законопроект. Бо вигідно заробляти мільярди і майже нічого з цього не платити в бюджет. Гральні контори на кожному кроці – їх більше, ніж аптек. Ми принципово вимагаємо регулювання цієї діяльності, адже азартні ігри мають негативний соціальний ефект. Тому так важливо цей ринок упорядкувати і зробити цивілізованим. Крім того, це мільярди податкових надходжень, які держава втрачає щороку", - зазначив Данилюк.

Читайте також: Глава Мінфіну закликає Раду легалізувати лотерейний бізнес

За експертними оцінками, від легалізації всього грального бізнесу на соціальне забезпечення громадян, підтримку охорони здоров’я, спорту та культури держава може додатково отримувати кошти у сумі близько 5 млрд гривень щороку.

За словами Данилюка, через те, що даний законопроект заблокований в Раді, у міністерства залишається тільки одна можливість врегулювати проблему в рамках чинного законодавства.

"Ми маємо легалізувати цю сферу. Подобається це комусь чи ні, а сплачувати податки з зароблених коштів потрібно. Вже з'являються замовні статті і сюжети, що пропагують збереження чинної ситуації. Це зрозуміло – люди борються за свої гроші. А ми боремося за повноцінний, наповнений бюджет і елементарний законний порядок", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-