Канада підтримує ідею розгортання миротворчої місії в Україні – уряд

Канада підтримує ідею розгортання миротворчої місії в Україні – уряд

Укрінформ
Канада готова підтримати миротворчу місію в Україні, якщо буде поважатися суверенітет країни.

Про це йдеться у відповіді уряду Канади на звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряд Канади погоджується, що будь-яка миротворча операції ООН в Україні повинна поважати територіальну цілісність країни. Канада підтримує міжнародні зусилля із пошуку широкої згоди щодо потенційного розгортання миротворчої місії ООН на сході України за умови, що її мандатом визнаватиметься необхідність повернення Україні ефективного контролю над усією територією та визначатиметься для цього значуща роль ООН», - йдеться у документі.

Водночас в уряді звернули увагу, що російське право вето у Радбезі суттєво ускладнює досягнення згоди у цьому питанні. «Таким чином, будь-який потенційно імплементований варіант миротворчої місії ООН в Україні вимагатиме від Росії компромісу стосовно мандату, місця розміщення й масштабу. Канада активно підтримує зусилля із досягнення згоди щодо мандату місії та продовжуватиме залучати міжнародних партнерів до пошуку прийнятного рішення», - зазначається у тексті.

Читайте також: Франція разом з Німеччиною тиснутиме на РФ для виконання “Мінська” - Жан-Ів Ле Дріан

Нагадаємо, в оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони «Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту» депутати закликають уряд підтримати миротворчу місію ООН в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-